VÅR ODLING

Vår ambition är att erbjuda prydnadsväxter som odlats på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, samtidigt som de håller högsta möjliga kvalité. Vi driver själva upp många av plantorna från frön eller sticklingar. Att plantorna inte förflyttas ger högre kvalitet samtidigt som vi sparar på transporter. Detta minskar även risken för stressreaktioner och intorkning av blomknoppar.

Alla växter vi själva producerar odlas med biologiskt växtskydd. Detta innebär en minimering av kemiska bekämpningsmedel och att nyttodjur används för att kontrollera skadeinsekter och svampsjukdomar.

Vi odlar i högkvalitativ jord från Emmaljunga torv och tillsätter näring kontinuerligt under tillväxtperioden. Bevattningen sker i ett slutet system, vilket gör att allt näringsberikat vatten går i retur till en tank för att senare återanvändas.

Under vinterhalvåret håller vi låga temperaturer i växthusen, vilket minskar energiförbrukningen och samtidigt ger växterna bättre förutsättningar. De får växa utan stress och risken för skadedjur och sjukdomsangrepp minskar väsentligt. Då vi inte nyttjar all yta till odling under vintern används växthusen också till förvaring av medelhavsväxter.

 

LOVÉNS TRÄDGÅRD | Stenstorpsvägen 18 | 302 30 HALMSTAD
Telefon: 035 – 21 32 29 | loven@halmstad.net

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.